ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΣΟΥΔΑΣ

ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΣΟΥΔΑΣ

Διεύθυνση:
Γήπεδο Σούδας - Λεωφ. Σούδας & Σπύρου Λούη, 73200
Τηλέφωνο:
2821047418
Fax:
2821047418
Email:
soudafootballacademy@yahoo.gr
Ιστοσελίδα:
http://arissoudas.blogspot.com
Facebook:
Έδρα:
Γήπεδο Σούδας
Εναλ. Έδρα:

Η ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΣΟΥΔΑΣ ιδρύθηκε το έτος 2007 και είναι αναγνωρισμένο από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία σωματείο με αριθμό μητρώου 6037 και ειδική αθλητική αναγνώριση από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού (ΦΠ58).

Οι αθλητές της Ακαδημίας προπονούνται στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Δημοτικού Γηπέδου Σούδας Χανίων το οποίο είναι και η έδρα της. Στις εγκαταστάσεις συμπεριλαμβάνονται τα γραφεία της Ακαδημίας, αποδυτήρια, ιατρείο, χώρος συγκεντρώσεων καθώς και αποθήκες ιματισμού-αθλητικού εξοπλισμού. Γίνεται συνεχής προσπάθεια για την βελτίωση των εγκαταστάσεων με πιο πρόσφατη την αντικατάσταση του παλαιού και την τοποθέτηση νέου χλοοτάπητα, που ολοκληρώθηκε τον Ιούλιο του 2016.

Η Ακαδημία μας διοικείται από 7μελές διοικητικό συμβούλιο στο οποίο συμμετέχουν και γονείς των αθλητών μας, Πρόεδρος της Ακαδημίας από την ίδρυσή της μέχρι και σήμερα είναι Μιχάλης Τσουπάκης.

Η Ακαδημία έχει ως στόχο την ψυχαγωγία και διαπαιδαγώγηση των αθλητών γύρω από τις αξίες που πρεσβεύει ο υγιής αθλητισμός, την ανάπτυξη ποδοσφαιρικών φυτωρίων και δίνει τη δυνατότητα στους αθλητές της να γίνουν φίλοι μεταξύ τους, να διάγουν κάτω από καθεστώς ευγενούς άμιλλας και ανταγωνισμού, να χαλυβδώνουν τους χαρακτήρες τους, να μυούνται στην πειθαρχία και αξιοκρατία, να υιοθετούν την ανίχνευση των πραγματικών αξιών της ζωής ως αυτοσκοπό, να εξελίσσονται σε αθλητές - ανθρώπους πρότυπα, να εκπέμπουν ήθος, να κερδίζουν τελικά την πιο σημαντική μάχη, την μάχη της ζωής.

Για τους λόγους αυτούς δημιουργήθηκε μία άρτια οργανωμένη Ακαδημία σε όλους τομείς. Συνεργάτες καταξιωμένοι στο χώρο της Προπονητικής στις Μικρές Ηλικίες, με γνώση και εμπειρία. Καλές και ασφαλείς εγκαταστάσεις τόσο για τα παιδιά όσο και για τους γονείς. Ιατρική κάλυψη των αθλητών με την παρουσία ιατρού κατά τη διάρκεια όλων των προπονήσεων καθώς και συνεργασία με ιατρούς (καρδιολόγο, ορθοπεδικό) που παρακολουθούν τους αθλητές. Προπονητικά προγράμματα για όλες τις ηλικιακές ομάδες όπως προβλέπεται διεθνώς, με γνώμονα την ηλικία, το επίπεδο εκμάθησης, τα σωματομετρικά στοιχεία των αθλητών και ασφαλώς με τον ενδεδειγμένο παιδαγωγικό τρόπο που απαιτείται σε κάθε τι που έχει σχέση με τα παιδιά. Συμμετοχή σε Αγώνες και Τουρνουά στην Ελλάδα για όλες τις ομάδες μας, για όλους τους αθλητές μας. Εμπειρίες μοναδικές για τα παιδιά μας, που θα τα κάνουν καλύτερους αθλητές, καλύτερους ανθρώπους.

Οι προπονητές αποτελούν το μεγαλύτερο κεφάλαιο της υπόστασης του συλλόγου. Μορφές ηγετικές και καθοριστικές ρόλου, με συνεχή και αδιάλειπτη παρουσία στα αθλητικά δρώμενα του τόπου όλα αυτά τα χρόνια, γεγονός που τυπικά αποτυπώνεται από τις αναγνωρισμένες

ταυτότητες προπονητικής που κατέχουν. Η εργατικότητα, οι ιδέες, οι γνώσεις και η σοβαρότητα των συγκεκριμένων ανθρώπων, είναι τα στοιχεία στα οποία βασίσθηκε η ραχοκοκαλιά του συλλόγου. Άνθρωποι που συνδυάζουν την εμπειρία με το κέφι, συνεχώς βελτιώνουν την κατάρτισή τους παρακολουθώντας σεμινάρια Σχολών Προπονητών Ποδοσφαίρου. Χωρίς αυτούς το έργο του συλλόγου θα ήταν απείρως φτωχότερο, ίσως ούτε καν ορατό.

Πρωτεργάτης όλης αυτής της προσπάθειας από την πρώτη μέρα ύπαρξης της Ακαδημίας Ποδοσφαίρου Σούδας έως και σήμερα και υπεύθυνος λειτουργίας όλων των τμημάτων του Συλλόγου είναι ο κ. Αντώνης Παπαγεωργίου. Οι διπλωματούχοι προπονητές, που ανήκουν στο δυναμικό της ολοκληρώνουν τη μεγάλη προσπάθεια της ομάδας.

Στα τμήματα της Ακαδημίας συμμετέχουν περίπου 150 αθλητές από 5 - 16 ετών, οι οποίοι και στελεχώνουν τα αγωνιστικά τμήματα των ομάδων Νέων - Παίδων - Προπαίδων - Τζούνιορ - Προτζούνιορ καθώς και τα τμήματα υποδοχής (πυρήνες). Τα αγωνιστικά τμήματα της Ακαδημίας συμμετέχουν κάθε χρόνο με επιτυχία και πολλές διακρίσεις στα αντίστοιχα πρωταθλήματα που διοργανώνει η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Χανίων (Ε.Π.Σ.Χ.).

Τα προγράμματα των ποδοσφαιριστών χωρίζονται σε τέσσερις φάσεις ανάλογα με το ηλικιακό εύρος : ΦΑΣΗ Α Ηλικίες 4-6, Ηλικίες 6-8 , ΦΑΣΗ Β Ηλικίες 8-12 , ΦΑΣΗ Γ Ηλικίες 12-16 και ΦΑΣΗ Δ Ηλικίες 16-18

Δεν είναι τυχαία η αθλητική πορεία και οι επιτυχίες των τμημάτων της. Η δυναμική παρουσία της Ακαδημίας Ποδοσφαίρου Σούδας όλα αυτά τα χρόνια την καθιέρωσε ως μια από τις σημαντικότερες στο χώρο του τοπικού ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου, καθώς και έναν εξαιρετικά υπολογίσιμο αντίπαλο για τις υπόλοιπες ομάδες. Ποδοσφαιριστές που προέρχονται από την Ακαδημία μας πλαισιώνουν όλα αυτά τα χρόνια ομάδες που αγωνίζονται σε μεγαλύτερες κατηγορίες και αποτελούν τη μεγαλύτερη ανταμοιβή των κόπων των ανθρώπων της Ακαδημίας.

Η Ακαδημία Ποδοσφαίρου Σούδας έχει ευρύτατη και συνεχή συνεργασία με τις ομάδες της περιοχής που συμμετέχουν στα τοπικά πρωταθλήματα όπως ο ΑΡΗΣ ΣΟΥΔΑΣ, ο ΠΟΣΕΙΔΩΝ ΤΣΙΚ., αλλά και με ομάδες που συμμετέχουν στις μεγάλες κατηγορίες του Ελληνικού Πρωταθλήματος όπως η ΠΑΕ ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ και ο Α.Ο.ΧΑΝΙΑ, όπου και προωθούνται οι νεαροί και ταλαντούχοι ποδοσφαιριστές της.

Τον Αύγουστο του 2013 ιδρύθηκε η ανδρική ομάδα της Ακαδημίας, με την επωνυμία «ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΣΟΥΔΑΣ», η οποία ξεκίνησε να συμμετέχει στο Πρωτάθλημα της Γ’ Κατηγορίας της Ε.Π.Σ.Χανίων, ενώ μετά από την επιτυχημένη της πορεία ανέβηκε κατηγορία και από τη σεζόν 2015-16 αγωνίζεται στο πρωτάθλημα της Β’ Κατηγορίας. Η ομάδα στελεχώθηκε κυρίως από νεαρούς ποδοσφαιριστές οι οποίοι πλαισιώθηκαν από ελάχιστους ποδοσφαιριστές μεγαλύτερης ηλικίας, και τροφοδοτείται σε ετήσια βάση με ποδοσφαιριστές προερχόμενους από τα φυτώρια της Ακαδημίας.