Μαραθώνιος Κρήτης - 21 Απριλίου 2019

Μαραθώνιος Κρήτης - 21 Απριλίου 2019

Την ευκαιρία να τρέξουν σε μία από τις ομορφότερες περιοχές της χώρας μας στην ευρύτερη περιοχή των Χανίων Κρήτης θα έχουν οι δρομείς που θα πάρουν μέρος στον 4o Μαραθώνιο Κρήτης στις 21 Απριλίου 2019 ο οποίος είναι αφιερωμένος στη μνήμη του Μακαριστού Μητροπολίτη Ειρηναίου Γαλανάκη.

Παράλληλα με τον Μαραθώνιο θα διεξαχθούν οι αγώνες των 10 χλμ. (είναι αφιερωμένα στον Σμηναγό Ηλιάκη) και 5χλμ. όπου η συμμετοχή αναμένεται να είναι πολυπληθής. Επίσης, στη διοργάνωση περιλαμβάνεται και αγώνας μικρότερης διαδρομής, 2,5χλμ. κοινωνικής προσφοράς για αρχάριους δρομείς κάθε ηλικίας.

Μετά την επιτυχημένη διοργάνωση του 3ου Μαραθωνίου Κρήτης που πραγματοποιήθηκε στις 15 Απριλίου του 2018 και έλαβε χώρα μέσα σε ένα εξαιρετικό αθλητικό και κοινωνικό κλίμα και απολαμβάνοντας τη μεγάλη συμμετοχή των πολιτών και των εμπλεκομένων φορέων, ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Χανίων σε συνεργασία με την Οργανωτική Επιτροπή προχώρησε στον ορισμό της ημερομηνίας του Μαραθωνίου Κρήτης για το 2019 στις 21 Απριλίου.

4ος Μαραθώνιος Κρήτης

Πρόθεση είναι ο Μαραθώνιος της Κρήτης να αποτελεί ετήσιο προορισμό των δρομέων την 3η Κυριακή του Απριλίου στα πλαίσια του θεματικού αθλητικού τουρισμού. Η Διοργάνωση περιλαμβάνει:

  • Μαραθώνιο Δρόμο
  • Αγώνα Δρόμου 10χλμ. και 5 Χλμ.
  • Αγώνα Δρόμου κοινωνικής προσφοράς 2,5 χλμ.

Οι διαδρομές των αγώνων έχουν εκκίνηση και τερματισμό στη Λεωφόρο Ελευθερίου Βενιζέλου έμπροσθεν της Δημοτικής Αγοράς των Χανίων και η διαδρομή του Μαραθωνίου επεκτείνεται στον Δήμο Πλατανιά με αναστροφή μετά το ιστορικό Μάλεμε και τον Ταυρωνίτη.

  • Το Σάββατο, παραμονή των αγώνων και στα πλαίσια της τελετής έναρξης, οργανώνεται Λαμπαδηδρομία στη μνήμη του Μακαριστού Ειρηναίου από τον Δήμο Κισσάμου – Πλατανιά και τον Δήμο Αποκορώνου.
  • Την Παρασκευή, δύο ημέρες πριν το αγώνα, σε ειδική τελετή, συλλέγεται ο κότινος για το στεφάνωμα των Μαραθωνοδρόμων από την αρχαία ελιά των Βουβών στον Δήμο Πλατανιά.

Δείτε περισσότερα στο https://crete-marathon.gr/gr/